ERASMUS
07 | 07 | 2022
Vajdasági gyakornoki program

Szakmai gyakorlati pályázatok

Vajdasági gyakornoki program

A tanszék szakmai kapcsolatai révén a következő vajdasági intézményekben van lehetőség szakmai gyakorlatra:

Vajdasági Magyar Művelődési Intézet (VMMI, Zenta)

Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény (Cnesa, Magyarkanizsa)

A VMMI minden gyakorlati szakirány hallgatóját szívesen fogadja és lényegi szakmai munkát tud kínálni nekik. Bizonyos szakirányok esetében a szakmai gyakorlat helyszíne nem feltétlenül Zenta, hanem más, magyarok által lakott vajdasági település. Az intézet szállást Zentán tud biztosítani, egyéb juttatások egyéni megegyezés alapján tisztázandók.

A Cnesa kezdetként nemzetközi kommunikáció és turizmus, elektronikus sajtó illetve public relations szakirányos hallgatókat vár. Az intézet szakmai vezetés mellett számítógépet, telefont, internetkapcsolatot tud biztosítani.

Külföldön töltött szakmai gyakorlatuk programját úgy kell kidolgozniuk és egyeztetniük a gyakorlati szakirány vezetőjével, hogy azt hazatérve egy gyakorlati kurzusnak ismerjék el.

A pályázat lépései:

1. A tanszéki pályázatra hivatkozva előzetes tájékozódás a fogadó intézmény munkatársainál, hogy mikor és mire tudják fogadni a pályázót. (VMMI Hajnal Jenő, igazgató - jenoKUKACvmmi.org; Cnesa: Erdélyi Tóth Edit, a Művészetek Háza vezetője – theaterKUKACcnesa.rs)

2. A szakiránynak megfelelő szakmai gyakorlati hely kiválasztása. A Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék adott gyakorlati szakirányának vezetőjével egyeztetve tételes szakmai gyakorlati program kidolgozása. (A szakirány vezetője tételesen kijelöli az elvégzendő szakmai feladatokat, amelyek nyomán a szakirányhoz tartozó gyakorlati kurzus alól felmentést tud majd adni.)

3. A kidolgozott gyakorlati program egyeztetése a gyakorlati hellyel, esetleges módosítások tisztázása, ezek egyeztetése a gyakorlati szakirány vezetőjével. A véglegesített, a gyakorlati szakirány vezetője által ellenjegyzett szakmai gyakorlati program bemutatása a tanszéki koordinátornak.

4. A gyakornoki idő végén a gyakornoki hely vezetője/illetékese által aláírt részletes igazolás benyújtása a gyakorlati szakirány vezetőjének a végzett gyakornoki munkáról.


A szakmai gyakorlatnak nem feltétele a szerb nyelvtudás, bár nyilván előnyt jelent. A fogadó intézmények fizetést, ösztöndíjat nem tudnak biztosítani.


A pályázathoz a hallgatónak a következőket kell kötelezően csatolnia:

1. rövid önéletrajz

2. motivációs levél

3. előző 2 félév teljesítményének dokumentálása,


A pályázati anyagokat „Vajdasági gyakornoki program” tárgyszóval a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javasriptet email címre kell elküldeni.

Utoljára frissítve ( 2012 február 20., hétfő 08:08 )
 
Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék

Tanszékvezető:

Dr. Pusztai Bertalan, PhD, egyetemi docens

fogadóóra: e-mailben történő előzetes egyeztetés alapján (Tanszéki iroda)

Elérhetőségeink