NYITÓLAP

Archívum

VENDÉGKÖNYV

Impresszum

Keresés:

Egyetem rovat

A tudást díjazni kell

Szerző: Tóth Gábor | Feltöltve: 2004-10-06 | Megtekintve 6185 alkalommal. | Nyomtatás

 

A Rotary Club a közelmúltban ösztöndíjat alapított a szegedi egyetem kiemelkedő tudományos tevékenységet végző hallgatói számára. A civil szervezet már évek óta szervez jótékonysági akciókat a városban.

 

„Rotariánus mindenki, aki elsősorban nem érvényesülni, hanem szolgálni akar, aki mást nem ütni, de megérteni akar, aki meg van győződve arról, hogy az építés több, mint a rombolás, az együttműködés több, mint a civakodás…”Így fogalmazta meg a világszerte működő Rotary Club ars poeticáját Szent-Györgyi Albert, amikor a klub helyi szervezetének elnökévé választották. Az első Rotary Clubot az Egyesült Államokban hozták létre, ma már a világ 166 országában mintegy 1, 2 millió taggal működik. Hivatásukban tevékeny, kiemelkedő szakmai tudású, nyitott üzletemberek és szakemberek alkotják a főként jótékonysági céllal működő szervezetet. A szegedi klub 1928 óta működik, idén vette fel egykori elnökének, a Nobel-díjas tudósnak nevét. Jelenleg 53 tagja van.

– A rászorulók támogatása mellett a tehetséggondozást is kiemelt feladatunknak tartjuk – fogalmazott Kovács Kornél, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Természettudományi Kara Biotechnológiai Tanszékének vezetője, a szegedi klub elmúlt évi elnöke. A helyi Rotary ezért nyolc kitűnő tanulmányi eredményt elért középiskolásnak ajánlott fel 50-50 ezer forintot. – A közelmúltban ösztöndíjat alapítottunk az SZTE kiemelkedő tudományos tevékenységet végző hallgatói számára. A kiválóságot kívánjuk díjazni, az olyan tudományos, kulturális tevékenységet, amelyre büszke lehet a város – mondta a professzor. A Szent-Györgyiről elnevezett, 100 ezer forintos díjat négy magyar állampolgárságú, nappali tagozatos egyetemista kaphatja majd meg. A pályázatokat a klub és az egyetem közös bizottsága bírálja el, döntés pedig november közepére várható. Kovács Kornél elismerte, tevékenységükkel a város tehetős embereit is ösztönözni kívánják arra, hogy minél többet áldozzanak a helyi tudományos és kulturális fejlődésre.


Hozzászólások

Neved:  E-mail: 

. hozzászólása (kelte: )

 

Még nem érkezett ehhez a cikkhez hozzászólás.

» Nyitólap   » Archívum   » Egyetem rovat

 

Cikkek a rovatból

Badó Andrea, joghallgató: „megismerkedtem egy olasz lánnyal, aki az egyik legjobb barátnőm lett”


Nyelvészeti barangolások


Berlin, Berlin


A kémműholdaktól a jármű-navigációig


Ajtón kívül


 

Szegedi Tudományegyetem
http://www.u-szeged.hu

Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék
http://www.media.u-szeged.hu

Felelős szerkesztő: Hollósi Zsolt

Impresszum

Design © 2005-2006 by Somogyi Gábor.