NYITÓLAP

Archívum

VENDÉGKÖNYV

Impresszum

Keresés:

Lőtér - Közélet rovat

No limit

Szerző: Tóth Gábor | Feltöltve: 2006-02-27 | Megtekintve 26261 alkalommal. | Nyomtatás

 

A közelmúltban, No Speed Limit On Highways néven megalakult egy egyesület Magyarországon, amely azért küzd, hogy eltöröljék a sebességkorlátozást a magyar autópályákon. Amúgy lehet benne valami, a mostani szabályozást ugyanis maximum azok veszik komolyan, akik alatt még valamilyen nagyszerű KGST-produktum dübörög.

Politikusainknak pedig megtetszhetett a szlogen, s mintha hasonló célt tűztek volna ki maguk elé a választási kampányban. Ám már a megvalósításban is jóval előrébb járnak – nem ismernek határt az ígérgetésben.

A Fidesz még programját sem hozta eddig nyilvánosságra, nehogy bárki is csalódni legyen kénytelen. Így az orbáni országjárókon hallhattunk már 15. és 16. havi nyugdíjról, árstopról, ingyenes gyógyszerről a 3 évnél fiatalabbaknak és a 65 évnél idősebbeknek, valamint az adók és járulékok 10 százalékos csökkentéséről. Alig akad magyar város, amely ne kapott volna valamilyen ígéretet. Orbán Viktor azt is kijelentette, a mezőgazdasági minisztert maguk a gazdák választják majd. Javaslom erre a célra Rákos mezejét.

Ami az MSZP-t illeti, nos a szocialisták saját szlogenjeik közül egyelőre a bátorságot veszik legkomolyabban, és szemrebbenés nélkül ígérnek négyszázezer új munkahelyet, inflációnál ötször gyorsabban növekvő minimálbért, változatlan gázárakat, folyamatos adócsökkentést, autópálya-építést és nyugdíjemelést. Gyurcsány Ferenc az ígéretversenyben is Orbán fölé akar kerekedni. A 2006-os költségvetés is ezt látszik alátámasztani, bár hogy miből lesz pénz mindenre, rejtély. A Világbank frissen kiadott jelentése szerint ugyanis hazánk a gazdasági növekedés tekintetében Közép-Kelet-Európa sereghajtója. Magyarország nyújtja a leggyengébb gazdasági teljesítményt a visegrádi régióban, főként a magas költségvetési hiány, a növekvő külföldi adósság és a folyó fizetési mérleg hiánya okozhatna nekünk fejfájást. De nem okoz. Legalábbis a pénzügyminiszternek nem, hiszen a hiányt 4, 7 százalékra teszi – jóllehet az Ecostat 7, 9-et prognosztizál erre az évre.

Az EU szeptemberig haladékot adott az új konvergencia-program benyújtására. Ezzel – virágnyelven – azt jelezte, velünk a választásokig úgysem tud értelmesen beszélni.

S valóban.

Kísértet járja be Magyarországot, a populizmus kísértete.


Hozzászólások

Neved:  E-mail: 

. hozzászólása (kelte: )

 

Még nem érkezett ehhez a cikkhez hozzászólás.

» Nyitólap   » Archívum   » Lőtér - Közélet rovat

 

Cikkek a rovatból

2009 legcukibb sztárpárja


Valami Amerika 2: jobb, mint az eredeti


Örökké fiatalon


Kinemugrál


Ketyegő karkötők


 

Szegedi Tudományegyetem
http://www.u-szeged.hu

Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék
http://www.media.u-szeged.hu

Felelős szerkesztő: Hollósi Zsolt

Impresszum

Design © 2005-2006 by Somogyi Gábor.