NYITÓLAP

Archívum

VENDÉGKÖNYV

Impresszum

Keresés:

Kultúra rovat

Röhejes lett a magyar celebek

Szerző: Gyúrós István | Feltöltve: 2009-03-17 | Megtekintve 2272 alkalommal. | Nyomtatás

 

A manapság népszerű trendhez csatlakozva a sportcsatornák és az RTL Klub után a TV2 is elindította saját pókerműsorát. A hatalmas fantáziával kiötlött Pokerstars.hu – All in elnevezésű műsorban – ahogy azt a magyar módiban megszokhattuk – nem a játékban korábban már sikeressé váló hazai spílerek, hanem az úgynevezett celebek, tehát Anettka, Lui Padre vagy például Ibolya néni, a veresegyházi asszonykórus tagja keverik a lapokat.

Azt már korábban megszokhattuk a csatornától, hogy ha van rá mód, egy-két hét után átveszi a konkurensek használható ötleteit, így az össznépi főzés és a sztárok világjárása is később és nem mellékesebb kisebb nézettséggel futott a „kettesen”. Most egy újabb koppintással állunk szemben, ám ahelyett, hogy csak szimplán megvették volna az egyik póker-világverseny közvetítését, úgy gondolták, egyedi, amolyan „magyaros” adást készítenek. (Igaz, hogy az Egyesült Államokban már futott sztárpóker jellegű műsor, de az ő celebjeiket Ben Afflecknek vagy éppen Dennis Rodmannek hívták. Ez azért nem mindegy…)

Arról van tehát szó, hogy miután a 10! című pletykaműsorban mondjuk Bódi Guszti megmondta, hogy miért ciki VV avagy Nagy Ő Anikó, most összeültetik őket a zöld posztó mellett. Az előzetes tervek szerint 21 műsort láthat majd az este 11után is ébren maradó rajongó, melyekben 108 magyar sztár (?) méri össze erejét. Hogy ennyi celebet honnan szednek össze, az rejtély – gondolom az összes Megasztár széria, az Afrikában és a jégen tetszelgő sztárok és a halas-tortás műsor szakácsai is bekerülnek a bő keretbe –, pláne úgy, hogy Korda György, Balázs Klári és Nacsa Olivér eleve nem bevethető, ők lesznek ugyanis a műsorvezetők. Talán ez volt az egyetlen részlet, ami némi reménykedésre adhatott okot, hiszen ha humoros lett volna a műsor, akkor legalább egy pozitívumot kiemelhettünk volna. Ám mint az első adásokból kiderült, szegény Nacsa Olivér is csak vergődött a valószínűleg általa is röhejesnek érzett közegben. Egyedül Korda György volt hiteles, aki ugyanolyan szenvedélyesen kommentálta Karda Bea és Fiala János csatáját, mintha Gus Hansen, Phil Hellmuth vagy Daniel Negreanu (azaz a világ legjobbjai) küzdöttek volna. Kár, hogy a szabályokat az asztal melletti jegyzeteikből olvasó celebjeink Gyuri bácsi hitelét is rontották…

A Pokerstars.hu - All in sportértéke is amolyan „tévékettős”, már ha a pókerről beszélhetünk sportként (végül is a sportcsatornán vált hazánkban ismertté). Mert az egyik legnagyobb hazai kereskedelmi televízió az egyetlen társai közül, amely gyakorlatilag nullára redukálta az ilyen irányú műsorait, talán egy-egy Bundesliga összefoglaló derenghet a múltból. A TV2-n kis túlzással sporthírek is csak azért vannak, hogy ha botrány van, azt bele tudják szőni a hírműsorokba. Emlékezhetünk rá, a meggyilkolt Marian Cozma esetével (egyébként korrekt tájékoztatást nyújtva) napokig, hetekig foglalkoztak, ám korábban kézilabda-mérkőzés a műsorrend közelébe sem kerülhetett. Az athéni olimpia után is a doppingbotrányban érintett Fazekas-Annus párosról készítettek műsort, azt, hogy nyertünk azért pár aranyat is, csak megemlítették. Legutóbb pedig a Tényekben szerepelt egy vásárhelyi kézilabda mérkőzés, amely után a szurkolók tettlegességig fajuló összetűzésbe kerültek a csapat vezetőségével.

Nem tudom pontosan, hogy a TV2 vezetői milyen sportkoncepcióval dolgoznak, ám azt le merem fogadni, hogy a vásárhelyi kézilabdások a verekedésen kívül maximum egy nemzetközi kupasikerrel, talán még azzal sem tudtak volna a csatorna képernyőjére kerülni. Persze, ha mondjuk a kártya mellett mellékállásban Bódi Guszti lenne a vezetőedző…


Hozzászólások

Neved:  E-mail: 

. hozzászólása (kelte: )

 

Még nem érkezett ehhez a cikkhez hozzászólás.

» Nyitólap   » Archívum   » Kultúra rovat

 

Cikkek a rovatból

Hallatlan félsiker


Kultúrfricska


Ahol a Halál járt


Mindenhol Marilyn


Édes otthon, de halálos


 

Szegedi Tudományegyetem
http://www.u-szeged.hu

Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék
http://www.media.u-szeged.hu

Felelős szerkesztő: Hollósi Zsolt

Impresszum

Design © 2005-2006 by Somogyi Gábor.