NYITÓLAP

Archívum

VENDÉGKÖNYV

Impresszum

Keresés:

Lőtér - Közélet rovat

2009 legcukibb sztárpárja

Szerző: Bognár Kriszta | Feltöltve: 2009-04-10 | Megtekintve 2460 alkalommal. | Nyomtatás

 

Az emberi természethez ma már szinte elválaszthatatlanul kapcsolódó perverz kíváncsiság kielégítésére tömegével érkeznek a sztárhírek románcokról, botrányokról, szakításokról és nagy csalódásokról. De íme megérkezett: játék lett a bulvárosdiból. Aki a legintimebb dolgokra kíváncsi, most megkaphatja. Legalábbis gondolja az ember, amikor meghall egy harsány beharangozót a TV2 új sztárpár-showjáról, a Mr és Mrs-ről. A kíváncsi néző, aki – saját magánélete nem lévén – ezzel az elvárással ült le hétfőn este a tv elé, valószínűleg még ebben is csalódott.

Miután sikerül levenni a szemünket Liptai Klaudia műsorvezető asszony „szemérmesen” kidomborodó kebleiről, már rég sorakoznak szebbnél szebb sztárjaink, hogy bebizonyíthassák: mindenkinél jobban ismerik szerelmüket, és ezt ország világ előtt hajlandóak megmutatni, hogy elnyerhessék a megtisztelő „2009 legcukibb párja” címet (és nem mellesleg a szereplésért befolyó plusz jövedelmet, valamint a játék végén elnyerhető méregdrága fődíjakat).

A vetélkedő menete kissé nehezen követhető, de nem bonyolultsága, sokkal inkább primitív jellege miatt. Micsoda eredeti ötlet például, hogy Botchkor Gábornak három frizuramodell közül kell kiválasztania, hogy vajon milyen volt a haja Várkonyi Andinak, amikor megismerkedtek. Vagy Ganxta Zolinak négy pofon után, hogy melyiket adta a felesége. Ráadásul a kibeszélőshow-k szánalmas nevetségességre alapozó taktikáját is elbujtatták ebben a dramaturgiában: a négy „hölgy” közül egy nemigen volt hölgy, legalábbis eredetileg nem…

A feladatok emiatt teljes hiteltelenséget kölcsönöznek mind a szereplőknek, mind a műsornak, hiszen a legtöbb kérdésre valószínűleg celebjeink közelebbi szomszédai is tudtak volna válaszolni. Kivéve persze a szexuális töltetű kérdésekre, amelyekből természetesen akadt bőven. Ki a hancúrozósabb, ki szereti extrémebb helyeken csinálni, és hasonlók. Persze Tilláék azért vigyáznak, nehogy túl nyersen tegyék fel kérdéseiket, ebből a szempontból dicséretes a törekvés. De ha jobban belegondolunk, a lényegen nem változtat az sem, ha virágnyelven fogalmazzák meg.

Összességében tehát a Derek Batey-től kölcsönzött, nagy közönségsikerrel kecsegtető alapötlet még a maga kategóriájában sem tudott színvonalat nyújtani: jellegtelen, szervezetlen, előkészítetlen benyomást kelt. Közel sem sikerült kihasználni a téma adta lehetőségeket, ami valljuk be, már önmagában is fél sikert előlegezett meg a műsornak.


Hozzászólások

Neved:  E-mail: 

. hozzászólása (kelte: )

 

Még nem érkezett ehhez a cikkhez hozzászólás.

» Nyitólap   » Archívum   » Lőtér - Közélet rovat

 

Cikkek a rovatból

2009 legcukibb sztárpárja


Valami Amerika 2: jobb, mint az eredeti


Örökké fiatalon


Kinemugrál


Ketyegő karkötők


 

Szegedi Tudományegyetem
http://www.u-szeged.hu

Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék
http://www.media.u-szeged.hu

Felelős szerkesztő: Hollósi Zsolt

Impresszum

Design © 2005-2006 by Somogyi Gábor.