Vissza a címlapra!

Az SZTE Médiatudományi Tanszékének online magazinja



Reiter Zalán

Megújult az ETR



Új, bővített Egységes Tanulmányi Rendszer szolgálja ki a szegedi egyetem oktatóit és hallgatóit november 7-től.

Az új rendszer, nevezetesen az ETR3, avagy .ETR (ejtsd: dotETR), átalakított kezelőfelülettel, új funkciókkal és szigorúbb biztonsági intézkedésekkel próbálja megkönnyíteni a felhasználók webes ügyintézését. A rendszer már támogatja a tantervi ösvényeket is, melyek első sorban az idén bevezetett új képzési forma szempontjából fontosak.

A korábbi ETR október 24-én állt le, ekkor kezdték el az adatbázis átvitelét, és az új rendszer működőképességének ellenőrzését. November 2-ától a tanulmányi osztályok már használhatták a fontosabb funkciókat, a nagyközönség számára azonban csak november 7-étől vált elérhetővé a megújult ETR.

A rendszer alapjai változatlanok, így aki használta az előző ETR-t, többnyire ismerős funkciókkal fog találkozni. Ráadásul az új felülettel való ismerkedést megkönnyíti az egyetem honlapjáról és a .ETR bejelentkező oldaláról is elérhető dokumentáció gyűjtemény, amely tartalmazza a részletes kezelési útmutatókat a hallgatók, az oktatók és a tanulmányi osztályon dolgozók számára egyaránt. Szintén itt tájékoztatást kaphatunk a szóhasználati változásokról és az új kifejezésekről is.

A rendszer természetesen egyelőre nem teljesen végleges, még várhatók további kisebb változtatások, javítások, de a különböző szolgáltatások már szinte kivétel nélkül használhatók.

 

2005. november 22.