Vissza a címlapra!

Az SZTE Médiatudományi Tanszékének online magazinja



Rohrer Hajnalka

Megnyílt a bölcsész kávézó



Elkészült a szegedi egyetem bölcsészkarának kávézója, mely új helyen, bővült kínálattal és a régi büféhez hasonló árakkal várja a hallgatókat.

Megnyitotta kapuit az új helyre költözött, kínálatában és megjelenésében is megújult BTK Büfé a hónap elején. Az új büfé a második emeleti lépcsőfordulóból a földszintre, a volt magyar irodalmi könyvtár helyére költözött, az udvar felől közelíthető meg egy külön bejáraton.

A változás már időszerű volt, hiszen a régi helyiséget kinőtte a büfé, és a hallgatóknak nem volt lehetőségük leülni, bent elfogyasztani a kávét, teát. A régivel ellentétben az új büfé inkább kávézó; nyugodt környezet, kellemes légkör és nagyobb választék jellemzi. Megújult a kínálata is: már kapható melegszendvics, sütemény és a műanyag kávéspoharak is eltűntek. A kávézó egyaránt kielégíti a dohányzó és nemdohányzó hallgatók igényeit is, hiszen két külön helyiséget alakítottak ki a volt könyvtár helyén.

A kávézó szomszédságában elkészült az a konferenciaterem is, amely az Aud.Max.-hoz hasonlóan kulturális programoknak ad majd otthont.

A büfé megújulása és költözése a BTK HÖK számára is előnyös volt, hiszen áttehették székhelyüket a büfé régi helyére, a második emeleti lépcsőfordulóba. Az új HÖK-iroda egyrészt nagyobb, tágasabb, másrészt jóval frekventáltabb helyen van, mint a régi, így a hallgatók is könnyebben juthatnak információkhoz különösebb utánajárás nélkül.

A megújult büfé és a konferenciaterem egyelőre csak az első lépései egy hosszabb távú tervnek, a Bölcsész Klub létrehozásának, amely a következő évek egyik legnagyobb beruházása lesz a BTK-n.

 

2005.november 20.