NYITÓLAP

Archívum

VENDÉGKÖNYV

Impresszum

Keresés:

Sport rovat

Visszavágott az Újpest

Szerző: Jeszenszky Nóra | Feltöltve: 2006-03-31 | Megtekintve 1641 alkalommal. | Nyomtatás

 

Nagy lépést tett a bajnoki cím elnyerése felé az Újpest, miután a labdarúgó Borsodi Liga 20. fordulójának rangadóján, Kovács Zoltán 92. percben lőtt góljával 2-1 legyőzte a Debrecent. A múlt heti 1-0-s debreceni sikert hozó kupamérkőzés után körülbelül 5000-en gyűltünk össze a szezon mérkőzésének kikiáltott találkozóra, és az első húsz percben nem is kellett csalódnunk, helyzetek követték egymást mindkét oldalon.

Rögtön az első percben tizenegyest követelt az újpesti közönség, de Tisza Tibort még valóban a 16-os vonala előtt rántotta le Máté Péter. Az első húsz perc erős iramú játékot hozott, de a gólra a 39. percig várnunk kellett: Csernyánszki Norbert bravúros reflexmozdulattal még hárítani tudta Vanczák Vilmos fejesét, de a kipattanó körüli kavarodásban a debreceni Máté lábáról saját kapujába pattant a labda (1-0). Elégedetten vonult szünetre a publikum, a többség egyetértett abban, hogy az utóbbi idők egyik legszínvonalasabb találkozóját játsszák a csapatok.

A második félidőt óvatosabban kezdték a felek, a taktikus játék miatt kevesebb, de kidolgozottabb helyzeteknek tapsolhattunk. Előbb Máténak kellett a gólvonalról mentenie Tisza lövését, majd Sidibe elfutását követően Bogdanovic lőhetett kapura, de a szerb csatár fölé helyezte a labdát. A kisebb debreceni fölény végül a 62. percben góllá érett; Bogdanovic beadását követően Nikolov Balázs fejelt a kapuba (1-1). Az egyenlítés megzavarta az Újpestet, de a 80. perctől fokozatosan átvette a játék irányítását, és előbb Tóth Norbert szabadrúgása okozott veszélyt a debreceni kapunál, majd Füzi beadását Kovács Zoltán fejelte Csernyánszki kapujába a 92. percben (2-1).

Mindkét csapatot, de főleg a hazai Újpestet még percekig ünnepelte a közönség, ami nem is csoda, hiszen a lilák, győzelmükkel három pontra növelték előnyüket a Fehérvár és hat pontra a Debrecen előtt, mellyel nagy lépést tettek a bajnoki cím felé.


Hozzászólások

Neved:  E-mail: 

. hozzászólása (kelte: )

 

Még nem érkezett ehhez a cikkhez hozzászólás.

» Nyitólap   » Archívum   » Sport rovat

 

Cikkek a rovatból

Egyre népszerűbb a női futball


Sikersportoló és sikeredző


WOLF ALEXANDRA INTERJÚ


Megalakult a KÉSZ Labdarúgó Akadémia Szegeden


Németország Puskásra emlékezik


 

Szegedi Tudományegyetem
http://www.u-szeged.hu

Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék
http://www.media.u-szeged.hu

Felelős szerkesztő: Hollósi Zsolt

Impresszum

Design © 2005-2006 by Somogyi Gábor.