NYITÓLAP

Archívum

VENDÉGKÖNYV

Impresszum

Keresés:

Sport rovat

Megalakult a KÉSZ Labdarúgó Akadémia Szegeden

Szerző: Papós Tamás | Feltöltve: 2007-10-09 | Megtekintve 2383 alkalommal. | Nyomtatás

 

Egy gyermekek számára rendezett tornával kezdte meg működését Szegeden a KÉSZ Labdarúgó Akadémia szeptember 30.-án. A KÉSZ Kft. által életre hívott kezdeményezés célja, hogy futballtagozatos osztályok induljanak általános- és középiskolákban, illetve általános iskolai bajnokságok megszervezésével felhívja a figyelmet a fiatal játékosokra.

A KÉSZ Kft. szponzori tevékenységében a sport évek óta döntő súllyal szerepel. Elsősorban fiatal, tehetséges sportolókat karol fel pályafutásuk kezdeti, meghatározó szakaszában. Olyan kiváló, nemzetközileg is ismert és elismert sportolók versenyzését segítette, mint Gyurta Dániel úszó, Lékó Péter sakkozó, jelenleg pedig Szávay Ágnes teniszező. Céljuk, hogy támogatásukkal hozzá tudjanak járulni a fiatal versenyzők átlagon felüli fejlődéséhez, tehetségük kibontakoztatásához.

A cég sporttámogatási stratégiájába jól illeszkedik a szegedi központtal elindított KÉSZ Labdarúgó Akadémia működtetése is. A program alapítói úgy vélik, a magyar labdarúgást az utánpótlás-képzés szélesebb alapokra helyezése és a tehetséggondozásban érvényesülő koncentráltabb szakmaiság tudná leginkább előrelendíteni.

Célja, hogy az önkormányzattal megkötött együttműködési megállapodás keretében futballosztályokat hozzanak létre az általános- és középiskolákban, ahol pedig az alacsonyabb tanulólétszám nem teszi lehetővé az önálló futballosztály indítását, ott délutáni foglalkozásokon oktassák a labdarúgást. A tervek szerint a 2008/2009 – es tanévben a Deák Ferenc Gimnázium és az Eötvös József Gimnázium fog indítani labdarugó osztályt. Az alapítvány által megszervezett általános iskolai bajnokságok egyben a kiválasztás színterei is. Ezeken a tornákon kiderül, hogy melyik gyerekek a legügyesebb, legtehetségesebb, és az is, hogy melyik iskolában van fogadókészség az alapítvánnyal való együttműködésre.

Dlusztus Imre, az akadémia titkára, a rendezvény sajtótájékoztatóján elmondta: a szakmai elvárások és etalonok már kitisztultak, így a stáb a tömegesítés és kiválasztás mellett a tehetséggondozást is vállalni tudja. Ezt a programot segíti a pedagógus vénájú labdarúgó edzőkkel való együttműködés is. A szakember szerint nem kell attól tartani, hogy a futballra szakosodó osztályok a tanulmányi eredmények rovására mennének, hiszen a Tisza Volán tavalyi teljesítménye követendő példaként áll a fiatalok előtt. A csapat tavaly úgy nyerte meg a megye I. osztályt, hogy tíz játékos is készült az érettségire, akik mind emelt szintű vizsgákat teljesítettek, és kerültek be nappali tagozatos, egyetemi képzésre. Így már a 26 fős keretből 20 focista felsőfokú intézményben folytatja tanulmányait.

Szentgyörgyi Pál, Szeged alpolgármestere hangsúlyozta: nem csak anyagi, hanem szakmai tőkét is biztosít a KÉSZ Kft, ami igazán fontos ahhoz, hogy a sportosztályok munkáját segítse, hatékonyabbá tegye.

A KÉSZ Labdarúgó Akadémia Alapítvány Szegedre és kistérségére koncentrál. Segíteni szeretne annak elérésében, hogy a helyi labdarúgó csapatokban helyi gyerekek kezdjék el a focit, és hogy a játékosok adottságaiknak, elhivatottságuknak megfelelő szinten versenyezhessenek. Az alapítvány nem hoz létre önálló csapatot, nem igazol játékosokat, nem alapít klubot, nem nevez be bajnokságba. Célja az, hogy segítsék az iskolák nevelési programját és a labdarúgó egyesületek tehetségkiválasztó tevékenységét.


Hozzászólások

Neved:  E-mail: 

. hozzászólása (kelte: )

 

Még nem érkezett ehhez a cikkhez hozzászólás.

» Nyitólap   » Archívum   » Sport rovat

 

Cikkek a rovatból

Egyre népszerűbb a női futball


Sikersportoló és sikeredző


WOLF ALEXANDRA INTERJÚ


Megalakult a KÉSZ Labdarúgó Akadémia Szegeden


Németország Puskásra emlékezik


 

Szegedi Tudományegyetem
http://www.u-szeged.hu

Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék
http://www.media.u-szeged.hu

Felelős szerkesztő: Hollósi Zsolt

Impresszum

Design © 2005-2006 by Somogyi Gábor.