NYITÓLAP

Archívum

VENDÉGKÖNYV

Impresszum

Keresés:

Sport rovat

Sikersportoló és sikeredző

Szerző: Kis Réka | Feltöltve: 2008-03-09 | Megtekintve 1726 alkalommal. | Nyomtatás

 

Talán magyar mentalitás, hogy nem tudunk a focin túl látni, pedig sok olyan sportág van, amelyekrol sikereik miatt érdemes lenne beszélni. Nem hiszem, hogy sokat tudnának az emberek például a búvárúszásról. Szeged talán kivétel, hiszen itt a sportnak nagy múltja van, és ha kiejtem Kanyó Dénes nevét, tízbol nyolc ember tudni fogja, hogy a sportág szegedi kiválóságáról, a négyszeres Európa-bajnok, többszörös Magyar-bajnok sportolóról van szó. Ot kérdeztük sikereikrol, a közelgo versenyekrol és magáról a sportágról.

- Ön versenyzo és edzo is egy személyben. Mekkora elony az, hogy a tanítványai elott nem csak edzoként, hanem versenyzoként is jelen van?

- Hatalmas segítség, hiszen minden új edzésmódszert, amit kitalálok, eloször magamon tesztelek. Így megússzuk azt, hogy a versenyzoim zsákutcába fussanak. Rengeteget segít a tavaly elhunyt edzom, Gyémánt Imre edzésmódszere, hiszen olyan alapot adott, amire tudok építeni, mivel egyik évadban se ugyanolyanok az edzések.

- Ennek az eltéro edzésmódszernek köszönheto az is, hogy gyakorlatilag folyamatosan a dobogón végeznek?

- Igen-igen, többek között ennek is betudható, de természetesen a versenyzok szorgalma, kitartása és tehetsége se elhanyagolható.

- Idén rendezik meg a Felnott Eb-t. Mióta készülnek tudatosan erre a versenyre?

- Természetesen az edzések ennek a versenynek a szellemében folynak már hónapok óta. A kvalifikációk elkezdodtek, így lassan kialakul a versenykeret. Bizonyosfajta problémát okozhat az, hogy a versenyzoim kiüthetik egymást. Nagy hordereju és felelosséggel járó kérdés, hogy a medencében doljön el a dolog, vagy személyesen én döntsek afelol, hogy ki indulhat az egyes számokban.

- Egy idoben szó volt a visszavonulásáról. Gondolkodott-e ezen mostanában?

- A visszavonulás évek óta elottem van, de mindig megmaradt egyfajta melléktermékként, hiszen eddig nem tudtam elszakadni a búvárúszástól. Amikor csak simán odaálltam egy versenyen, és akkor is nyertem, észrevettem, hogy ez ido alatt is fejlodtem. Most a felnott Eb kapujában csak a versenyekre készülök. Március 8-án is vízbeszállok Hajdúszoboszlón a CMAS Világ kupa II. fordulóján. Úgy vagyok vele, hogy míg a versenyzésem a búvárúszást és szegedi klubot segíti, addig csinálom.

- Ha egy gyerek Ön elé állna azzal, hogy szeretne sportolni, de nem tudja mit, mivel gyozné meg, hogy a búvárúszás a legjobb sport?

- A búvárúszást több ok miatt is ajánlanám. Amellett, hogy rendkívül látványos –még a kívülállóknak is–, dinamikus, változatosabb, mint a sima úszás, esztétikus és harmonikus. A delfinek úszását követo delfinmozgás jó hatással van a gerincre, így egészségügyi szempontból is sokaknak kedvezo sportág, foleg ha belegondolunk, hány fiatal szorul manapság gyógytestnevelésre, gyógyúszásra, vagy hányan szenvednek gerincproblémákkal. Abszolút meggyozo érv, hogy gyakorlatilag akik a mi klubunkban kezdenek el versenyezni,és komolyan is gondolják azt, szinte kivétel nélkül sikeres versenyzok lesznek.

- Ha valaki kedvet kapott volna, vagy egyszeruen érdekli a sportág, hol érdeklodhet?

- Internetes formában a www.murena.szbk.eu oldalon vagyunk elérhetoek, személyesen az Újszegedi Sportuszodában találhatnak meg minket. Az edzéseink minden nap fél háromtól öt óráig tartanak, a haladók edzésprogramja egy reggeli edzéssel is kiegészül hat és hét óra között.


Hozzászólások

Neved:  E-mail: 

. hozzászólása (kelte: )

 

Még nem érkezett ehhez a cikkhez hozzászólás.

» Nyitólap   » Archívum   » Sport rovat

 

Cikkek a rovatból

Egyre népszerűbb a női futball


Sikersportoló és sikeredző


WOLF ALEXANDRA INTERJÚ


Megalakult a KÉSZ Labdarúgó Akadémia Szegeden


Németország Puskásra emlékezik


 

Szegedi Tudományegyetem
http://www.u-szeged.hu

Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék
http://www.media.u-szeged.hu

Felelős szerkesztő: Hollósi Zsolt

Impresszum

Design © 2005-2006 by Somogyi Gábor.