NYITÓLAP

Archívum

VENDÉGKÖNYV

Impresszum

Keresés:

Egyetem rovat

"Nem érzem furcsán magam a húszévesek között"

Szerző: Andornaki Nóra | Feltöltve: 2005-10-11 | Megtekintve 1448 alkalommal. | Nyomtatás

 

Vadászi Krisztina érett nőként az egyetemi padban

 

Vadászi Krisztina harmadéves, SZTE-BTK hallgatóval beszélgettem, aki 28 évesen vágott neki az egyetemnek, addig pedig egy hétköznapinak nem mondható életet élt . A német mellett ez évtől az összehasonlító irodalomtudományba is belekóstol.

- Milyen érzés az átlagosnál jóval később nekivágni az első diplomának?

- Alapvetően jó. Nem érzem furcsán magam a húszévesek közt. Az életkorom annyiban jelent gondot, hogy kevésbé vagyok formálható, és nem hiszek el rögtön dolgokat mondjuk a tanórákon, nem értek egyet elméletekkel, de ezzel együtt kapok egy jó irányt az életvezetésemhez és ilyet még sosem éreztem.

- A korral együtt járó élettapasztalat amiről itt szó van, vagy a te eddigi nem mindennapi életviteled?

- A kettő együtt. Velem sok dolog történt az elmúlt években. A gimnázium után Münchenben éltem négy és fél évig, majd négy évig dolgoztam egy német érdekeltségu budapesti cégnél, és közben még rengeteg mindennel foglalkoztam.

- Már a középiskolában vágytál külföldre?

- Abszolút nem. Mindig építész szerettem volna lenni, de a szüleim ellenezték, mondván ez nem egy lánynak való. Elég szigorúak voltak velem, ezért mikor kollégista lettem, csak habzsoltam a szabad életet. Az építészethez matematika kellett volna, de a tanárom az első percben eltanácsolt a tárgytól. Ezután semmi sem érdekelt. Szerettem az irodalmat, de egyéni meglátásaim miatt abból is csak kettest kaptam mindig. Ilyen jegyekkel csak álom volt a főiskola. Érettségi után egy cipőboltban dolgoztam, majd néhány hónapig fejőgépeket mosogattam a mágocsi szarvasmarhatelepen, persze tudtam, hogy ez nem életcél. München gyors döntés volt. Hétfőn határoztam, vasárnap repültem. Egy családnál lettem babysitter.

- Mennyiben alakított téged a Németországban eltöltött idő?

- Volt benne jó is, rossz is. Az első évben rabszolgaként dolgoztattak, nem volt semmi szabadidőm, csak néhány magyar lánnyal jártam el nagy-ritkán. Mikor elkezdődött a kapcsolatom Borisszal, a család ezt nem tolerálta, így eljöttem. A barátom művészcsaládból származott, ő maga is zenész volt. Mai napig úgy érzem, hogy nélküle semmit sem tudtam a zenéről. Sok helyre jártunk. Bár néha tésztán éltünk, minden szép volt. Az édesanyja grafikus volt, ő rajzolta meg Pumuklit. Gyakran vállaltam nála aktmodellkedést. Rendezvényszervezéssel és takarítással aránylag jól kerestem. Három és fél évig éltünk együtt, ezután a kapcsolatunk halványodni kezdett, egy másik családhoz kerültem, és vége lett. Sok barátot szereztem ott, akikre máig számíthatok, és persze viszont.

- Mi vitt végül arra, hogy jelentkezz az egyetemre, hiszen volt egy állásod, amit szerettél?

- Sok volt nekem azt a hétköznapi életet élni, amiben minden monoton, na és benne volt a nagy közhely is, hogy a mai világban végzettség nélkül… Előbb-utóbb elküldtek volna.

- Megbántad-e valaha bármelyik döntésed?

- Sok hülyeséget csináltam a múltban, de az az életfilozófiám, hogy semmit sem szabad megbánni. Szerintem ennek így kellett lennie.


Hozzászólások

Neved:  E-mail: 

. hozzászólása (kelte: )

 

Még nem érkezett ehhez a cikkhez hozzászólás.

» Nyitólap   » Archívum   » Egyetem rovat

 

Cikkek a rovatból

Badó Andrea, joghallgató: „megismerkedtem egy olasz lánnyal, aki az egyik legjobb barátnőm lett”


Nyelvészeti barangolások


Berlin, Berlin


A kémműholdaktól a jármű-navigációig


Ajtón kívül


 

Szegedi Tudományegyetem
http://www.u-szeged.hu

Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék
http://www.media.u-szeged.hu

Felelős szerkesztő: Hollósi Zsolt

Impresszum

Design © 2005-2006 by Somogyi Gábor.