NYITÓLAP

Archívum

VENDÉGKÖNYV

Impresszum

Keresés:

Kultúra rovat

„Csak a falak maradnak”

Szerző: Bus István | Feltöltve: 2006-11-24 | Megtekintve 1582 alkalommal. | Nyomtatás

 

a Szegedi Ifjúsági Ház jövőjéről Boros Gyulát kérdeztük

Széleskörű felújítási munkálatok miatt 2007 januárjában a Szegedi Ifjúsági Ház felfüggeszti működését. A várhatóan több, mint féléves szünet pontos okairól és körülményeiről az IH igazgatója, Boros Gyula adott felvilágosítást.

Az ifjúsági ház a várossal közösen támogatásban részesült, amely során 396 millió forintot nyertek teljes felújítására, ami már igencsak ráfért az épületre. Januárban már zárják a kapukat, február 1-jével pedig megindulnak a munkálatok. Valóban átfogó lesz, a villamoshálózat, a fűtés, a szellőzéstechnika, klímatechnika modernizálása, teljeskörű nyílászáró csere várható, minden teremnek, így a kávézónak is megújul a berendezése, tehát csak a falak maradnak. Mindez a tervek szerint októberig tart.

Bár maga a ház bezár, senki sem veszíti el a munkahelyét, az irodai rész átköltözik a Dózsa György utca 2-be. „Sok rendezvényünk van az ifjúsági ház mellett is” – magyarázza Boros Gyula, majd kezdi is sorolni: az esélyegyenlőségi koordinációs iroda, a helyi ifjúsági szolgáltatói iroda, vagy a Tisza Rádió – és még korántsem említett mindent. Ezeken túl hozzákezdenek a 2007-es ifjúsági napok szervezésébe, ami rengeteg energiát igényel.

„Több feladatot is említhetünk, amire a Szegedi Ifjúsági Ház most azért nem alkalmas, mert elöregedett, régi, egyes berendezések nem működnek” – folytatja a felsorolást az IH igazgatója. Ezek a hibák nem teszik lehetővé, hogy olyan magas szintű programokat bonyolítsanak le, amilyen egy konferencia. „Azt gondolom, hogy ezen a területen jó eredményeket érhetünk el a jövőben. Rendkívül szerencsés az ifjúsági ház elhelyezkedése, közel van a belvároshoz, ingyenes parkolási lehetőséggel előtte, itt áll meg a troli és a Novotel Hotel a szomszédunk, továbbá a közelünkben van négy-öt panzió is. Mindezek a lehetőségek alapvető jelentőséggel bírnak, pillanatnyilag mégsem vagyunk versenyképesek” – teszi hozzá.

Tervezgettek ugyan búcsúkoncertet, de nem akarták azt sugallni, hogy végleg bezárnak, ráadásul az együttes kiválasztása is gondot okozna. „Nem tudunk egyet kiemelni a sok közül, aki a komplett IH-t képviselné. Azt hiszem, nagy sértődés is kerekedhetne, hiszen mindenkit nem tudunk meghívni” –vonja le a következtetést Boros Gyula, majd hozzáteszi: „Sok rendezvény, köztük koncert lesz még az idén, inkább a nyitáskor szeretnénk egy, az épület teljes történetét bemutató programmal indítani.”


Hozzászólások

Neved:  E-mail: 

. hozzászólása (kelte: )

 

Még nem érkezett ehhez a cikkhez hozzászólás.

» Nyitólap   » Archívum   » Kultúra rovat

 

Cikkek a rovatból

Hallatlan félsiker


Kultúrfricska


Ahol a Halál járt


Mindenhol Marilyn


Édes otthon, de halálos


 

Szegedi Tudományegyetem
http://www.u-szeged.hu

Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék
http://www.media.u-szeged.hu

Felelős szerkesztő: Hollósi Zsolt

Impresszum

Design © 2005-2006 by Somogyi Gábor.