NYITÓLAP

Archívum

VENDÉGKÖNYV

Impresszum

Keresés:

Lőtér - Közélet rovat

Kutya-baj

Szerző: Engler Márta | Feltöltve: 2006-12-10 | Megtekintve 1411 alkalommal. | Nyomtatás

 

Kezdjük talán egy találós kérdéssel! Mi az? Maximum ugat, de nem harap, néhány polgárpukkasztó fiatal agyszüleménye, ja és két farka van. Kevés ember él Szegeden, aki nem vágja rá azonnal, hogy ez bizony a Kétfarkú Kutya. Merthogy ez a különös lény, mely egyelőre még csak plakátok és matricák formájában létezik, jelenség lett a városban. Nem lehet nem észrevenni.

Finom, visszafogott szárnypróbálgatással kezdődött egy-egy emeletes ház apró hirdetőtábláján, de ma már a város legforgalmasabb utcáin és terein is találkozhatunk idiótábbnál idiótább utcatáblákkal meg plakátokkal, és ha ilyet látunk, nyugodtan fogjunk gyanút: ez bizony a Magyar Kétfarkú Kutyapárt műve.

Lehet megbotránkozni, ahogy sokan teszik, főleg az idősebbek és a városgondnokság. Mert micsoda dolog, hogy a drága táblákat átragasztják, megrongálják, és egyáltalán: csúfot űznek belőlük, a rend és nyugalom pártolóiból. De lehet nevetni is, és ezt még többen teszik Szegeden. Mert amellett, hogy agyament és nagyon humoros ötletek megtestesülései ezek a táblák és plakátok, van bennük egy nagy adag önirónia és fricska is. Bennünk pedig kellene lenni annyi humorérzéknek és önkritikának, hogy ezt észrevegyük. Hiszen fityisz ez a vak és süket fogyasztói társadalomnak, az ész nélkül mindenféle haszontalan dolgot hirdetőknek és mindazoknak, akik saját magukat teszik nevetségessé, mert nem értik a tréfát.

Ebben a magát túl komolyan vevő világban lazíthatnánk egy kicsit. Meg lehet állni nevetni a buszmegállóban, amely ideiglenesen űrhajó-megállóvá alakul, és a tízpercenként induló járattal 17 év alatt el is juthatunk a Plútóra. Lehet mosolyogni a vasútállomáson kitett papíron: a vonatok direkt késnek és direkt nem takarítják őket, és tiszteletünket tehetjük az emléktáblánál, melyet az Átlagemberek Szövetsége állíttatott Tóth Lajos emlékére, aki nem csinált semmit.

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt választási ígéretei is igen megnyerők voltak: kevés politikus ígért örök életet plusz húsz évet. Ki tudja: ha a következő választásokat ők nyerik, talán a politikai élet is sokkal derűsebb lesz, és Magyarországon végre jócskán megnő az emberek átlagéletkora…


Hozzászólások

Neved:  E-mail: 

. hozzászólása (kelte: )

 

Még nem érkezett ehhez a cikkhez hozzászólás.

» Nyitólap   » Archívum   » Lőtér - Közélet rovat

 

Cikkek a rovatból

2009 legcukibb sztárpárja


Valami Amerika 2: jobb, mint az eredeti


Örökké fiatalon


Kinemugrál


Ketyegő karkötők


 

Szegedi Tudományegyetem
http://www.u-szeged.hu

Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék
http://www.media.u-szeged.hu

Felelős szerkesztő: Hollósi Zsolt

Impresszum

Design © 2005-2006 by Somogyi Gábor.