NYITÓLAP

Archívum

VENDÉGKÖNYV

Impresszum

Keresés:

Kultúra rovat

Muzsikaszó az egyetemen

Szerző: Bognár Kriszta | Feltöltve: 2007-10-09 | Megtekintve 1492 alkalommal. | Nyomtatás

 

A Szegedi Tudományegyetem zenei versenyt hirdet nappali tagozatos hallgatói számára. Az eseményre november második felében kerül sor az egyetem aulájában (Dugonics tér 13.), ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak. A jelentkezők hangszeres illetve vokális előadással is nevezhetnek, a díjakat szakzsűri ítéli oda.

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodájának szervezésében már 1996 óta minden évben megrendezésre kerül a zenei verseny. Az iroda munkatársai azt remélik, idén is nagy érdeklődést vált majd ki a rendezvény. A korábbi megmérettetésekre az egyetem minden karáról érkeztek jelentkezők, és várhatóan ez idén sem lesz másképp. A színes mezőny bizonyítja, hogy nemcsak azok a hallgatók kötődnek a zenéhez, akik tanulmányaikat ezen a téren végzik.

A versenykiírás szerint az indulók népzene, komolyzene illetve jazz – musical - sanzon kategóriákban indulhatnak. A népzenei kategórián belül a népdaléneklés, valamint a hangszeres népzene előadása között választhatnak a hallgatók. A komolyzenei produkciókra vokális illetve hangszeres indulókat várnak, míg a jazz, musical, sanzon kategóriában vokális könnyűzenével, illetve jazz együttesekkel lehet nevezni. Amennyiben kamaracsoportos előadást választanak a jelentkezők, a létszámuk nem haladhatja meg a hat főt, a tagok minimum felének pedig SZTE hallgatónak kell lennie. Az esetleges hangszeres kísérő személye nem meghatározott, ezt a szerepet bárki betöltheti.

A versenyen minden nappali tagozatos hallgató részt vehet, kivételt képeznek azonban a szólóban előadott produkciók, ezekre ugyanis a Zeneművészeti Kar hallgatói illetve a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar ének-zene szakos hallgatói nem nevezhetnek. Az egyéb kategóriákban bármely hallgató indulhat.

Az indulók a verseny kezdetekor sorszámot húznak, ez alapján alakul ki a sorrend. A zsűri a produkciók meghallgatása után visszavonul, és meghozza döntését. A zsűritagok személye minden évben változik, de az egyetem kulturális irodájának munkatársa, Egyed Erika elmondása szerint a szervezők mindig nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a zenében jártas, elismert szakembereket kérjenek fel a feladatra. Az idei tagok névsora még egyelőre ismeretlen, felkérésükre a versenyt megelőző néhány hétben kerül sor.

A 140 ezer Forint összegű összdíjazásból a három kategória egyformán részesül: díjazzák az első három helyezetteket, valamint jutalmat ítélhetnek meg további indulóknak is, abban az esetben, ha a zsűri úgy ítéli meg, hogy a produkció színvonala elérte a kívánt szintet, de a műfaji előírásoknak nem felelt meg hiánytalanul.

Az egyetemi zenei verseny pontos időpontját november elején tűzik ki a szervezők, amit az egyetem kulturális irodájának honlapján tesznek majd közzé ( www.u-szeged.hu/kultura ). Itt találhatnak további információkat az érdeklődők a verseny további részleteiről is.


Hozzászólások

Neved:  E-mail: 

. hozzászólása (kelte: )

 

Még nem érkezett ehhez a cikkhez hozzászólás.

» Nyitólap   » Archívum   » Kultúra rovat

 

Cikkek a rovatból

Hallatlan félsiker


Kultúrfricska


Ahol a Halál járt


Mindenhol Marilyn


Édes otthon, de halálos


 

Szegedi Tudományegyetem
http://www.u-szeged.hu

Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék
http://www.media.u-szeged.hu

Felelős szerkesztő: Hollósi Zsolt

Impresszum

Design © 2005-2006 by Somogyi Gábor.