NYITÓLAP

Archívum

VENDÉGKÖNYV

Impresszum

Keresés:

Lőtér - Közélet rovat

Hullócsillag születik

Szerző: Rohrer Hajnalka | Feltöltve: 2007-12-06 | Megtekintve 1423 alkalommal. | Nyomtatás

 

Ismét új műsorral örvendeztette meg a nagyérdeműt az RTL Klub, nemrég indult az ország maradék tehetségeit felkutatni szándékozó nagyszabású produkciója, a Csillag születik.

A műsor koncepciója leginkább a hajdani Ki mit tud?-éra emlékeztet, mivel több műfajban mérhetik össze tehetségüket az indulók, csak csillogóbb díszletekkel, drágább ruhákkal és egy hozzá nem értő zsűrivel. Így az első elődöntőben találkozhattunk zsonglőrökkel, énekesekkel, táncosokkal, parodistákkal és látványszínházzal. A készítők nem is rejtették véka alá, hogy a szépemlékű Ki mit tud?-ot akarják feltámasztani, amit jól mutat, hogy a bemutatkozásnál sem győzték elégszer hangsúlyozni, miért került a zsűribe Falusi Mariann, az 1983-as győztes.

De nem is ez a baj a műsorral, ha annak idején működött, akár most is működhetne. Sokkal szembetűnőbb, hogy szinte nincs egy kiemelkedő produkció sem. Az énekesek többnyire az elvárható színvonalat hozzák, de annál nem többet. Közülük is kilógott a sorból a 12 éves Eszes Viktória, aki nagy valószínűséggel inkább édesanyja álmait próbálja valóra váltani a műsorban, mint saját ambícióit. Az egyetlen igazán ötletes produkció az Attraction látvány- és táncszínháza volt, amit viszont a zsűri nem értékelt túl pozitívan. Fellépett egy amatőr zenekar is, akik saját elmondásuk szerint “lélekzenét” játszanak, a versenyre azonban inkább egy lakodalmas-rock kategóriába tartozó számmal jöttek.

Az első adás alapján úgy tűnik, mintha elfogytak volna a tehetséges emberek ebben az országban, és már csak a középszert lehetne bemutatni. Azért viszont kár ekkora felhajtást csinálni, de abból volt bőven. A díszletek a szokásos RTL-es csillogást és cicomát hozzák, a ruhákat pedig ennek jegyében kissé el is túlozták. Jó példa erre Ördög Nóra estélyije, amihez a műsor elején még egy szörnyű fátylat is viselt, amitől úgy nézett ki, mint egy pillangó, de aztán két műsorszám között rejtélyesen lekerült róla. Talán még a stylist is beismerte, hogy hibát követett el.

Ami még a versenyzőknél is gyengébb, az a zsűri szereplése. Falusi Mariann mellett Náray Tamás divattervező, Keleti Andrea, a Szombat esti lázból megismert táncosnő és Fábry Sándor, a csatorna hivatalos showmanje kapott helyet. Talán említeni sem kell, hogy az üdítő színfolt Fábry, de egy fecske nem csinál nyarat, sajnos nem elég ahhoz, hogy nézhető legyen a műsor.

A zsűri értékeléseit a hiteltelen vagy az álszent szavakkal lehetne legjobban jellemezni. Ugyanis kevés a negatív kritika, nem akarnak rögtön népszerűtlenné válni, így viszont csillogó szemekkel, erőltetetten hajtogatják, hogy “ez fantasztikus, nagyon jó voltál”, aztán adnak hét pontot a tízből. Itt is érezhető, hogy a készítők görcsösen próbálják szembeállítani a Csillag születik-et a konkurens csatorna Megasztárjával vagy Megatáncával.

Szakmai kritika még véletlenül sem hangzik el, ráadásul ha az a dicséret egy énekes produkciónál, hogy milyen jók a háttértáncosok és milyen találó a jelmez, a zsűri sem biztos, hogy jól végzi a dolgát. De közülük is inkább Keleti Andrea és Náray Tamás viszi a pálmát, akik néha igencsak hadilábon állnak az értelmes mondatokkal, amire mondhatnánk, hogy egyikük sem ezzel keresi a kenyerét, de azért nem ártana rászolgálni a zsűri megnevezésre.

A Csillag születik tulajdonképpen semmi újjal nem szolgál, de azt sem tudják igazán jól csinálni, ráadásul három órán keresztül unatkozhat a néző. Az, hogy a műsor elején egy rossz mikrofon miatt még egyszer elénekeltették a szerencsétlen, ám kissé korán megkönnyebbült lánnyal a dalt, csak hab a tortán, Stohl András grimaszairól műsorvezetőtársa mondandója közben már nem is beszélve.


Hozzászólások

Neved:  E-mail: 

. hozzászólása (kelte: )

 

Még nem érkezett ehhez a cikkhez hozzászólás.

» Nyitólap   » Archívum   » Lőtér - Közélet rovat

 

Cikkek a rovatból

2009 legcukibb sztárpárja


Valami Amerika 2: jobb, mint az eredeti


Örökké fiatalon


Kinemugrál


Ketyegő karkötők


 

Szegedi Tudományegyetem
http://www.u-szeged.hu

Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék
http://www.media.u-szeged.hu

Felelős szerkesztő: Hollósi Zsolt

Impresszum

Design © 2005-2006 by Somogyi Gábor.